Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли колеги закупили 159 на старо - впечатления?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

говорим за АР 159, от милано моторс дали прелагат чипосване ?
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Относно разхода, незнам ама мойта харчи доста над тези цифри, които цитирате. Карам само V-Power Diesel и разхода ми е към 12 - 13, имайки предвид че вися доста по задръствания, а и все пак е на 5 хил. километра. на извънградско, като я галиш сваля на 6 - 7, което е повече от доволно... Имам впечатления че при всяка кола е индивидуално, карах известно време една друга 159, същия мотор и ми даваше съвсем различен разход (9-10 градско). Възможно ли е да има някакъв проблем, за който дори и не подозирам...?
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
      Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

поправка: объркал съм се
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

а иначе, ако си я пънал още през първите 1000-2000 километра, дори въпреки че нищо не разбирам от коли, ти казвам , че може нещо да си и прецакал докато се разработи двиг.
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Garvansky
            Относно разхода, незнам ама мойта харчи доста над тези цифри, които цитирате. Карам само V-Power Diesel и разхода ми е към 12 - 13, имайки предвид че вися доста по задръствания, а и все пак е на 5 хил. километра. на извънградско, като я галиш сваля на 6 - 7, което е повече от доволно... Имам впечатления че при всяка кола е индивидуално, карах известно време една друга 159, същия мотор и ми даваше съвсем различен разход (9-10 градско). Възможно ли е да има някакъв проблем, за който дори и не подозирам...?
            Изчакай да мине 10-15 000км....първя смяна на масла и т.н.

Но всеки пак зависи и колко се виси по задръстванията....
            sigpic
            Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
            " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
            "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

А отностно помпата и нейното "изключване", никак не съм съгласен... т'ва са пълни глупости, при аквапланинг колата губи контакт с пътя и се включва стабилизиращата програма - VDC, ESP и т.н.
              Колега, каква може да е причината тогава, като мина с по сериозна скорост през лпква, да ми изклщчва датчика за горивото и стрелката да пада до "0". Светва ми индикатора че трябва да заредя естествено и след секунда отново всичко е наред.? Но в момента в който ми светне бензиновата колонка колата се спъва сама! Възможно ли е да е някакъв друг ел. проблем?
              Mercedes C230T 2.3 Elegance 97' - Лодката на дядо!

Comment

Първоначално публикувано от dan3ata
                А отностно помпата и нейното "изключване", никак не съм съгласен... т'ва са пълни глупости, при аквапланинг колата губи контакт с пътя и се включва стабилизиращата програма - VDC, ESP и т.н.
                Колега, каква може да е причината тогава, като мина с по сериозна скорост през лпква, да ми изклщчва датчика за горивото и стрелката да пада до "0". Светва ми индикатора че трябва да заредя естествено и след секунда отново всичко е наред.? Но в момента в който ми светне бензиновата колонка колата се спъва сама! Възможно ли е да е някакъв друг ел. проблем?
                според теб да не би да е вградена екстра отиди на сервиз да я погледнат и кажи какво става, тук нй много някой да хвърли боб/леща за да се опита да познае защо става
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

върнах се от сервиз кафеджиев от където ме изпратиха в милано моторс????
                  тъй като друг колега е водил колата на преглед там, предавам инфото тук!
                  при удара на струята в резервоара датчика за нивото на горивото изключва (като това по принцип не би следвало да става), и от там компютъра отчита че автомобила е с празен резервоар. разбира се тъй като ел. импулсите са изключително бързи (поне така са му обяснили) времето според компютъра в което колата е с празен резервоар е около 1 секунда и дори по малко - но напълно достатъчно да спре подаването на бензин към двигателя!!???!????!??

направо ме гръмнаха теи от милано моторс!!!
                  Mercedes C230T 2.3 Elegance 97' - Лодката на дядо!

Comment

Доста неприятен ми се струва проблема с преминаването на локва с по-висока скорост. На моята кола ми е светвала понякога лампичката на двигатела но без да ми забива муцуната или заглъхване. В началото се стрясках и намалявах колкото е възможно пред по-големи локви, но това на дълъг път не се издържа...
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Първоначално публикувано от dan3ata Покажи съобщение
                      върнах се от сервиз кафеджиев от където ме изпратиха в милано моторс????
                      тъй като друг колега е водил колата на преглед там, предавам инфото тук!
                      при удара на струята в резервоара датчика за нивото на горивото изключва (като това по принцип не би следвало да става), и от там компютъра отчита че автомобила е с празен резервоар. разбира се тъй като ел. импулсите са изключително бързи (поне така са му обяснили) времето според компютъра в което колата е с празен резервоар е около 1 секунда и дори по малко - но напълно достатъчно да спре подаването на бензин към двигателя!!???!????!??

направо ме гръмнаха теи от милано моторс!!!
                      А сигурен ли си, че не става развален телефон? Каква е логиката компа да гаси двг, щото някакъв датчик показвал, че няма гориво. Не знам за 159 как е, но на моята когато намалее чувствително горивото, датчикът не паказва нула, а показва, че не може да сметне колко бенз има в колата.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

Или по-скоро при (при удара във водата) или при попадането на колата в аквапланинг, VDC се задейства и те предпазва от утрепване в близката мантинела/кола.
                        sigpic
                        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          А сигурен ли си, че не става развален телефон? Каква е логиката компа да гаси двг, щото някакъв датчик показвал, че няма гориво. Не знам за 159 как е, но на моята когато намалее чувствително горивото, датчикът не паказва нула, а показва, че не може да сметне колко бенз има в колата.
                          Е това и при 166 го има като падне под 60/70 км компа показва чертички
                          1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                          2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                          1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от Lucky Покажи съобщение
                            Е това и при 166 го има като падне под 60/70 км компа показва чертички
                            ... и не гаси двигателя.
                            Пък и когато се включи ВДЦ-то е нормално да свали оборотите. Да не си карал с малко гориво и при рязкото намаляване на скоростта горивото да се събира в предната част на резервоара и датчика да светва лампата. Все трябва да има някакво логично обяснение. А и още в началото не разбрах как се мокри датчика за горивото. Къв ше е тоя датчик отвън при водата. Аз си мисля, че тия датчици са вътре в резервоара, некъв поплавък в горивото.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

Едно приятелче имаше 159 и преди да я счупи тотално имаше подобен проблем. Като набие спирачките рязко и се включи ABS-а, му изключваше нещо си там от ECU-то и падаше цялата хидравлика, ABS, VDC, абе направо си е*****е майката, двигателя работеше, но се изключваше половината електроника по колата. От Милано Моторс казаха че трябва да остави колата там като не могат да му отговорят кога ще е готова, тъй като не са наясно с проблема. Що за гаранционно обслужване питам аз? Ако и на мене ми отговорят така направо ще побеснея.
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                              Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Ако бяхме мъртво пияни на една маса, по можеше да се разберем
                                sigpic

Comment

Working...
                                X